csirkepörkölt.JPG

Hozzávalók:1/2 kg csirkemell,1/2 kg csirkeaprólék(csirke szárny,far-hát,nyak,zúza),1 nagy fej vöröshagyma,1 fehér paprika,1-2 szem paradicsom,pirospaprika,olaj,só,bors,tejföl,1/ kg liszt,1 tojás,savanyúság

Elkészítés:A húsokat alaposan megmossuk,a csirkemellet apró kockára vágjuk,a többi hozzávalót is feldaraboljuk. A hagymát lereszeljük,az olajon elkezdjük pirítani,majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát,paradicsomot. Megszórjuk pirospaprikával,felöntjük egy pici vízzel,és ezt teljesen elfőzzük. Ezt háromszor ismételjük,így finom sűrű szaftot fogunk kapni. Ekkor tesszük bele a húst,megfűszerezzük,felöntjük annyi vízzel,hogy éppen ellepje,és puhára főzzük.

Elkészítjük a galuskát:Nagy fazék vizet teszünk forralni sóval,a lisztbe beleütjük a tojást,sózzuk,és annyi vizet teszünk hozzá,hogy szaggatható tésztát kapjunk. Amikor zubogva forr a víz,beleszaggatjuk a tésztát .Amikor  feljön a víz tetejére ,szűrőkanállal kiszedjük,és folyó hideg vízzel leöblítjük.

Tejföllel,vagy savanyúsággal kínáljuk.

Jó étvágyat!

csirkepörkölt1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://foznitanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr804295214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása