Hozzávalók: 60 dkg csirkemáj,szív nélkül,2tojás,liszt,zsemlemorzsa,só,ételízesítő,olaj,a sütéshez, 1 kg  fagyasztott hasábburgonya,vagy másfél kiló friss burgonya

Elkészítés:  A csirkemájat alaposan egyenként megmossuk,a szívet  levesszük,(jó lesz  ragulevesbe),amelyik májon találunk egy kis zöld elszíneződést,(az a epe leválasztásakor  került rá),ki kell vágni,különben keserű íze lesz a májnak. A tojást sóval felverjük, a 2 púpozott kanál lisztet,és a zsemlemorzsát  külön tányérokra tesszük,és ebben a sorrendben panírozunk:,liszt,tojás,morzsa,ezt nevezik „bécsi bundázás”.Forró olajban sütjük ki. A májat nem kell sokáig sütni,és érdemes először lefedni,majd megfordítás után,fedő nélkül készre sütni. - Én először a krumplit sütöm ki,így tiszta marad az olaj. Nagyon finom sült krumpli fűszerkeverékkel  forrón megszórni.

Ha friss krumpliból készítem,én a megpucolt,alaposan megmosott krumplit,először karikára vágom,ezután szeletelem,így hasonlít legjobban a készen kaphatókhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://foznitanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr734323758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patikaisó · http://patikaisox.hu/ 2012.03.18. 13:57:36

Egészséges ételhez használjon tiszta sót!
süti beállítások módosítása