Hozzávalók:1nagy fej vöröshagyma,1kicsi fehér paprika,pirospaprika,őrölt bors,só,ételízesítő,40dkg vágott vajbab,1 kis doboz tejföl,1 evőkanál liszt,olaj
Elkészítés:Egy lábasban az olajban megpároljuk a reszelt vöröshagymát,rádobjuk az apróra vágott fehér paprikát,levesszük a tűzről és rátesszük a pirospaprikát.Én ilyenkor felöntöm egy deci vízzel,befűszerezem,és visszatéve a tűzre elforralom a vizet róla.Szerintem így finomabb lesz a szaftja,minden pörköltfélénél így járok el.Ezután teszem rá a zöldbabot,és felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje.Amikor a bab megpuhult,kóstolás, ízesítés.Elkészítem a habarást A tejfölt simára keverem a liszttel,és beleöntöm a zöldbabba.Pár percig forraljuk,én csavart főtt tésztával tálalom.