Hozzávalók: csirkecomb:4 db egész csirkecomb,4 gerezd fokhagyma,1 alma,só,bors,majoránnapici tej ,sütőzacskó
Krumplipüré:1 kg krumpli,5dkg vaj,1 dl tej,só
Elkészítés:A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk,megmossuk,majd fűszerezzük. A fokhagymát összenyomjuk. Először sóval bedörzsöljük a húst,majd a majoránnát,fokhagymát,borsot szintén beledörzsöljük. Mivel a sütőzacskóhoz én nem használok zsíradékot ezért dörzsölöm be alaposan,és fél órát így hagyom pácolódni. Ekkor megpucolok egy szem almát ,feldarabolom,és a combokkal együtt a sütőzacskóba rakom,és alaposan bekötöm.
Kb 40 percig sütöm 200 fokon,majd kivágom a zacskót,pici tejjel megkenem ecsettel a húst,és piros ropogósra pirítom.
A krumplit megpucolom,összekocázom,sós vízben puhára főzöm. Forrón összetöröm,hozzáadom a vajat,, és a tejet,habosra keverem. Kóstolás után még lehet ízesíteni,és az állagán a hozzávalókból még plussz hozzátehető addig amíg a mi ízlésünknek megfelelő állaga lesz.