sült csirkecomb burgonyapürével_1329909122.jpg_1280x960

 

Hozzávalók:  csirkecomb:4 db egész csirkecomb,4 gerezd fokhagyma,1 alma,só,bors,majoránnapici tej ,sütőzacskó

Krumplipüré:1 kg krumpli,5dkg vaj,1 dl tej,só

Elkészítés:A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk,megmossuk,majd fűszerezzük. A fokhagymát  összenyomjuk. Először sóval bedörzsöljük a  húst,majd a majoránnát,fokhagymát,borsot szintén beledörzsöljük. Mivel  a sütőzacskóhoz én nem használok zsíradékot  ezért dörzsölöm be alaposan,és fél órát  így hagyom pácolódni. Ekkor  megpucolok egy szem almát ,feldarabolom,és a combokkal együtt a sütőzacskóba rakom,és alaposan bekötöm.

Kb 40 percig sütöm 200 fokon,majd kivágom a zacskót,pici  tejjel megkenem ecsettel a húst,és piros ropogósra pirítom.

A krumplit megpucolom,összekocázom,sós vízben puhára  főzöm. Forrón  összetöröm,hozzáadom a vajat,, és a tejet,habosra keverem. Kóstolás után  még lehet ízesíteni,és az állagán a hozzávalókból még plussz hozzátehető addig amíg a mi ízlésünknek  megfelelő állaga lesz.

Címkék: burgonya csirke krumpli sült csirke csirkecomb püré burgonypüré

A bejegyzés trackback címe:

https://foznitanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr584170838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása