Pulykatokány tésztával

 2012.02.19. 15:30

pulykatokány tésztával_1329661452.jpg_1280x960

 

Hozzávalók:  fél kiló pulyka apróhús,1 fej vöröshagyma,só,bors,1 gerezd fokhagyma,2 dl tejszín,olaj,1 evőkanál liszt

Elkészítés:   A pulykamell darabokat gusztusos csíkokra vágjuk,megmossuk . A hagymát megreszeljük,és az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a húst,és fűszerezzük. Addig kevergetjük,míg a hús kifehéredik.  Ekkor felöntjük  annyi vízzel,ami épp ellepi. Puhára főzzük,megkóstoljuk,és ízesítjük.  Az  1 kanál lisztet a tejszínnel simára keverjük,majd a húsra öntjük,és pár percig kevergetve  forraljuk. A tésztát sós vízben a zacskón ajánlott ideig főzzük,leszűrjük,hideg vízzel leöblítjük,és tálaljuk.

 

Ötlet:

Ha nincs otthon tejszín,kipróbálhatjuk tejföllel is. Finom még rizzsel ,és galuskával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://foznitanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr64134956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása