Pirosmami sütije1.JPG

Hozzávalók: 60 dkg liszt,plusz a nyújtáshoz,2 db tojás,10-15 dkg zsír,2 púpozott evőkanál cukor,2 evőkanál méz, 1 csomag sütőpor,2 csomag vaníliás cukor,1 dl. tej,1 csipet só

 

Elkészítés:Minden hozzávalót összedolgozunk,és a közepes keménységű tésztát 4 felé véve,vékonyra nyújtjuk. Ezt a nagy méretű tepsi hátulján sütjük,akár sütőpapíron. Nagyon érdekesen sül,nekem a sütési idő 7-8 perc,de ezen belül sokáig fehér,majd hirtelen jó lesz.(200 fokon).Nagyon kell figyelni.

A krém: 1 liter tej, 20 dkg cukor, 3 púpozott evőkanál liszt,2 evőkanál kakaó,2 van.cukor, 1 kocka margarin A lisztet ,kakaót,és 2 csomag vaníliás cukrot fél liter tejjel simára keverünk. A cukorból egy lábasban karamellt készítünk,úgy hogy addig kevergetjük a cukrot,amíg teljesen el nem olvad,és szép világos barna lesz. Ekkor  beletesszük  a margarint,és tovább kevergetjük,amíg elolvad a margarin. Ezután csorgatjuk bele a kakaós keveréket,és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

A krémmel megtöltjük a kisült lapokat,és ráfordítva a tepsit lesúlyozzuk valamivel.(Pl.2 kg cukorral),így egyenletes,sima tetejű süteményt kapunk. Másnap levesszük a nehezéket és meghintjük porcukorral,ferdén szeletelve tálaljuk.

krémes1.JPG

 

Címkék: sütemény csokis krémes 4 lapos süti 6 lapos krémes

A bejegyzés trackback címe:

https://foznitanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr74314549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása