Sertéspörkölt tarhonyával:

 2012.02.27. 18:39

pörkölt tarhonyával_1330364288.jpg_1280x960

 

Hozzávalók:  1/2kg sertéscomb,(vagy vegyesen comb,dagadó ,tarja,lapocka),1 nagy fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma,6-7 szem köménymag,1 fehérpaprika,1 paradicsom,pirospaprika,só,bors,olaj,vagy disznózsír,1/2kg tarhonya

Elkészítés:  A húst alaposan megtisztítom,megmosom,apró kockára vágom. A vöröshagymát megreszelem, a fehér paprikát,paradicsomot kockára vágom. Az olajon a hagymát megdinsztelem rádobom a köménymagotfokhagymát,ráteszem a pirospaprikát,(lehúzva a tűzről,hogy meg ne

égjen)Beleteszem a paprikát,paradicsomot,és pár percig együtt pirítom .Ekkor teszem rá a húst,majd fűszerezem. Fedő alatt főzöm,ha kell a levét vízzel pótolom,és puhára főzöm.

A tarhonyát olajon szép arany barnára pirítom,felöntöm vízzel,sózom,és fedő alatt puhára párolom.

Ötlet: Ez a pörkölt nagyon finom többféle főzelék feltétjeként is!

Címkék: pörkölt tarhonya

A bejegyzés trackback címe:

https://foznitanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr284217348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása