Hozzávalók: 1/2kg sertéscomb,(vagy vegyesen comb,dagadó ,tarja,lapocka),1 nagy fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma,6-7 szem köménymag,1 fehérpaprika,1 paradicsom,pirospaprika,só,bors,olaj,vagy disznózsír,1/2kg tarhonya
Elkészítés: A húst alaposan megtisztítom,megmosom,apró kockára vágom. A vöröshagymát megreszelem, a fehér paprikát,paradicsomot kockára vágom. Az olajon a hagymát megdinsztelem rádobom a köménymagotfokhagymát,ráteszem a pirospaprikát,(lehúzva a tűzről,hogy meg ne
égjen)Beleteszem a paprikát,paradicsomot,és pár percig együtt pirítom .Ekkor teszem rá a húst,majd fűszerezem. Fedő alatt főzöm,ha kell a levét vízzel pótolom,és puhára főzöm.
A tarhonyát olajon szép arany barnára pirítom,felöntöm vízzel,sózom,és fedő alatt puhára párolom.
Ötlet: Ez a pörkölt nagyon finom többféle főzelék feltétjeként is!