Hozzávalók: 1 kg oldalas,1/2 kg savanyú káposzta,1 kg krumpli,20-30 dkg liszt,20 dkg füstölt szalonna,só bors,4-5 gererezd fokhagyma
Elkészítés: A krumplit megpucolva,apróra vágva sós vízben megfőzöm. Leszűröm,krumplinyomóval összetöröm,visszateszem a főzővízbe,és a liszttel állandó kevergetéssel sűrű péppé főzöm.(kemény munka,jó karizom kell hozzá J )
A feldarabolt oldalast sós fokhagymás vízben puhára főzöm. A savanyú káposztát átmosom bő vízzel.
A nagyon vékonyra szeletelt szalonnát leterítem egy tepsi aljára,erre jön a káposzta fele .Ezután a káposztára így rakom a hozzávalókat:1 kanál ganca, 1 darab oldalas,1 kanál ganca, 1 oldalas,stb. A tetejére vékonyan káposztát terítek. Sütőben 200 fokon pirosra sütöm.
Megjegyzés: A krumpligancát van ahol dödöllének ismerik. Bódi Margó TVPaprikán készített receptje adta ezt a kaja ötletet,amit egy kicsit másképp így készítettem el. Jó étvágyat!