Rakott krumpli

 2012.05.03. 15:31

Hozzávalók: 1 kg krumpli,10 db tojás,20 dkg  paraszt kolbász,5 dl tejföl, 10 dkg bacon szalonna

Elkészítés: A krumplit alaposan megmossuk,és sós vízben megfőzzük,majd megpucolva karikára vágjuk. A tojásokat megmossuk,és hideg sós vízben 10 percig főzzük,majd hideg vízben kihűtjük,megpucoljuk,és karikára vágjuk. A kolbász bőrét lehúzzuk,(amennyire sikerül),és ezt is felkarikázzuk. –Ha mindent előkészítettünk,a  baconnal kibéleljük a jénait,majd egy sor krumpli,erre egy sor tojás,majd rárakosgatjuk a kolbászt,és megkenjük a tejföl felével,és kezdjük előlről,amíg az alapanyag tart. Krumpli legyen az utolsó sor,és vastagon rá a tejföl.

 

 Lehet sajtot is reszelni rá,ha valaki szereti.

A bejegyzés trackback címe:

https://foznitanulok.blog.hu/api/trackback/id/tr134486510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása